Jong Rijsenburg


Jong Rijsenburg is DE plek voor kinderen van 7 t/m 18 jaar om op een vrije, speelse en leuke wijze pony te leren rijden. Wij hanteren

een andere 'formule' dan de meeste doorsnee maneges. Hierdoor is iedereen gelijk, wat zorgt voor een gezellige sfeer.


Wil je leren paardrijden en ben je tussen de 7 en 18 jaar? Dan ben je bij Stichting Jong Rijsenburg aan het juiste adres!

Ben je 18 jaar of ouder en kan je al paardrijden? Dan ben je ook welkom in onze lessen. Ben je echter 18 jaar of ouder en wil je leren paardrijden dan moeten we je helaas teleurstellen.


Om goed te kunnen paardrijden moet je eerst de grondbeginselen goed onder de knie krijgen. Afhankelijk van de snelheid van leren start een beginner in een priveles van een half uur waarin het vertrouwt raken met de pony en de basis van het paardrijden centraal staan. Vanaf les een leren onze leden ook om zelfstandig een pony uit het weiland te halen, te poetsen en op- en af te zadelen. Zodra leden in staat zijn om zelfstandig te kunnen stappen, draven en galopperen en de basisbeginselen onder de knie hebben schuiven ze door naar een groepsles van een uur. Als tussenfase kan het ook voorkomen dat men van privé les naar een groepje van 3 a 4 leden gaat. Het tempo en niveau van de lessen ligt in een groepsles wat hoger. Ook binnen de groepslessen is verschil in niveau, dus in een later stadium kan ook altijd nog van lesdag of tijd worden gewisseld indien noodzakelijk of wenselijk.


Naast de lessen mogen de beginners doordeweeks en in het weekend de pony's komen poetsen.


De kinderen die zelfstandig een pony uit het weiland kunnen halen, poetsen, op- en afzadelen en rijden, mogen na toestemming, buiten hun les ook op de pony's rijden.     


Voor het weekend gelden hier aangepaste tijden voor, op zaterdag tot 16.00 uur en op zondag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.


Deelname aan de lessen en het vrij is op eigen risico. De stichting is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies en/of diefstal van eigendommen van de leden, voor, tijdens of na de les of het vrij rijden.Inschrijfformulier (PDF)